Το στήθος είναι το σημείο το σώματος μιας γυναίκας το οποίο και συνδέεται περισσότερο με την θηλυκότητα και το σεξ απίλ. Ένα πλούσιο μπούστο δίνει σε μία γυναίκα πολύ σεξ απίλ και μαζί με αυτό φυσικά και μεγάλες δόσεις αυτοπεποίθησης και καλής διάθεσης. Δεν είναι σπάνιο οι γυναίκες με πλούσιο στήθος να αισθάνονται γενικά καλύτερα και πάντα πιο θετικά σε σχέση με αυτές που έχουν μικρό στήθος. Δεν είναι όμως μόνο το μέγεθος του στήθους που επηρεάζει την ψυχολογία και τη διάθεση των γυναικών. Δεν είναι ας πούμε σπάνιο φαινόμενο να υπάρχει και κάποια ασυμμετρία ανάμεσα στα στήθη, κάτι που γενικά θεωρείται αντιαισθητικό.

Είναι λοιπόν λογικό οι επεμβάσεις στο στήθος να είναι από αυτές που προτιμούν οι γυναίκες όσον αφορά το σώμα τους και όχι το πρόσωπο. Πράγματι, κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να ενισχύσουν το στήθος τους ή ακόμα και να το μειώσουν – ναι, γίνονται και τέτοιες επεμβάσεις – προκειμένου να του δώσουν την μορφή που πάντα ήθελαν και να βελτιώσουν και συνολικά την εικόνα του σώματος τους.

Ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει με τις επεμβάσεις στο στήθος και ιδιαίτερα την αυξητική, είναι το γεγονός ότι πολύ συχνά οι γυναίκες έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, οι οποίες συχνά βασίζονται σε λάθος πρότυπα ομορφιάς, αλλά και σε μια λανθασμένη εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και για το πως θα είναι το σώμα τους και η όψη τους γενικότερα μετά το πέρας της επέμβασης. Μπορεί πλέον τα λάθη να μπορούν να επιδιορθωθούν και σπάνια να έχουμε μη αναστρέψιμες καταστάσεις, αλλά οι απανωτές πλαστικές επεμβάσεις και όχι μόνο, σίγουρα δεν είναι κάτι καλό ή κι ευχάριστο για μία γυναίκα και πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να τις αποφύγει. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να εξασφαλίσετε το ιδανικό στήθος για σας.

Το τέλειο μέγεθος

Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το μεγάλο στήθος δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή για μία γυναίκα. Σε κάποιους σωματότυπους ένα μέτριο στήθος, ίσως λίγο ή ελάχιστα μεγαλύτερο από την τρέχουσα κατάσταση του, μπορεί να είναι αισθητικά σαφώς πιο όμορφο και ταιριαστό απ’ ότι ένα μεγάλο. Δεν είναι με άλλα λόγια σπάνιο φαινόμενο οι ασθενείς να το παρακάνουν με τις απαιτήσεις τους και στο τέλος να καταλήγουν σαν πορνοστάρ. Το πολύ δεν είναι πάντα καλό. Πολλές φορές μάλιστα, για να πετύχουμε το τέλειο μέγεθος στήθους θα πρέπει αντί για αυξητική να γίνει μείωση στήθους γιατί μπορεί να υπάρχει το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα σε σχέση με γυναίκες που έχουν μικρό στήθος.

Είναι λοιπόν φυσικό να αναρωτιέστε πως μπορεί μία γυναίκα να καταλάβει αν το στήθος της είναι πολύ μικρότερο απ’ όσο θα έπρεπε και ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος για το σώμα της, αν σε τελική ανάλυση θα πρέπει να κάνει μία αυξητική στήθους; Η απάντηση είναι απλή: θα πρέπει να επισκεφτεί ένα πλαστικό χειρουργό. Οι πλαστικοί χειρουργοί χάρη στην ειδίκευση τους σε αυτές τις επεμβάσεις γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι ιδανικές αναλογίες του σώματος μίας γυναίκας με βάση επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις. Ακόμη όμως και αν μια γυναίκα δεν θέλει τις τέλειες αναλογίες, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να τη βοηθήσει να κάνει τις σωστές επιλογές ώστε να μην καταλήξει να μοιάζει με καρικατούρα και να κάνει πράγματα που θα μετανιώσει.

Προεπισκόπηση αποτελέσματος

Πλέον η τεχνολογία δίνει στους πλαστικούς χειρουργούς την δυνατότητα να δείξουν στις ασθενείς τους ακριβώς πως θα είναι στο μέλλον, μετά την επέμβαση δηλαδή. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση τρισδιάστατων τεχνολογιών και άλλων μέσων απεικόνισης. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να «προβάρει» μια γυναίκα τα ενθέματα που θέλει να βάλει στο στήθος της, βάζοντας ειδικά ενθέματα ανάμεσα στο στήθος και το σουτιέν, έτσι ώστε να δουν πως θα είναι το στήθος τους και το σώμα τους μετά την επέμβαση και μάλιστα από πρώτο χέρι, στον καθρέφτη.

Επιλογή πλαστικού

Εννοείται ότι όλες αυτές τις δυνατότητες μπορούν να τις προσφέρουν όσοι πλαστικοί χειρουργοί είναι ειδικευμένοι σε αυτή την επέμβαση. Μέσα από το διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε ποιοι πλαστικοί είναι στη περιοχή σας και ποιοι ειδικεύονται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο για σας, πάντα μετά από επισκέψεις και συζητήσεις. Δείξτε προσοχή σε αυτή τη διαδικασία γιατί η συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό είναι απολύτως απαραίτητη για ένα καλό αποτέλεσμα στην αυξητική στήθους.